نگاهی به شرایط بیت کوین پس از انتشار دادههای اقتصادی آمریکا
بیت کوین در روزهای اخیر نوسانات نسبتاً شدیدی داشت و کاهشی را تا ۶۶ هزار دلار تجربه کرد. اما این رمز ارز در روز گذشته توانست خود را تا سطح ۶۹ هزار دلار بالا بکشد. ریزش بیت کوین در پی نگرانیهای مرتبط با اقتصاد کلان، فشار فروش ماینرها و خروج سرمایه از صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) رخ داد. دادههای تورمی نسبتاً مثبت در ایالات متحده، زمینهای مساعدتر برای داراییهای پرریسک از جمله بیت کوین فراهم آورد. شاخص S&P 500 نیز در همان روز به بالاترین سطح خود رسید. معاملهگران اکنون در حال بحث در مورد این هستند که آیا بیت کوین میتواند از مرز ۷۲ هزار دلار عبور کند یا خیر. بازار مشتقات به نظر میرسد که از این احتمال پشتیبانی میکند و اخبار مثبتی برای هواداران بیت کوین دارد. در این مقاله شرایط بیت کوین پس از انتشار دادههای اقتصادی آمریکا را مرور خواهیم کرد.
کاهش تورم و تقویت بازار داراییهای پرریسک
شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ایالات متحده برای ماه می، افزایشی ۳.۳ درصدی نسبت به سال قبل را نشان داد که تحت تأثیر کاهش ۳.۶ درصدی قیمتهای انرژی بود. بر اساس گزارش CNBC، این دادهها، هرچند بالاتر از هدف فدرال رزرو آمریکا هستند اما کمتر از انتظارات بازار بود و احتمال کاهش نرخ بهره تا سپتامبر را تقویت میکند. در نتیجه این آمار، فشار فروش بر اوراق قرضه آمریکا افزایش یافت و بازدهی دو ساله به پایینترین سطح خود در ۱۰ هفته اخیر و به ۴.۶۸ درصد رسید.
برای تعیین اینکه آیا جهش بیت کوین در روز گذشته اتفاقی کوتاهمدت ناشی از دادههای کلان اقتصادی به شمار میرود، باید ارزیابی کرد که آیا خروج ماینرها و ETFها ادامه خواهد داشت یا خیر. صرفنظر از دیدگاه خوشبینانه در مورد تورم و احتمال رکود اقتصادی که سرمایهگذاران ممکن است در نظر بگیرند، مسیر بیت کوین به سمت ۷۲ هزار دلار بیشتر به جریانهای نهادی بستگی دارد. در تصویر زیر شرایط بیت کوین و نمودار قیمت آن را مشاهده میکنید.
علاوه بر این، حتی سرمایهگذاران حرفهای نیز نگران هستند که ماینرها ممکن است شرایط بیت کوین را تغییر دهند. وقتی انتقالات بزرگ از ماینرها به صرافیها رخ میدهد، سرمایهگذاران نگران کاهش شدید قیمت هستند. بر اساس گزارشات موجود، در تاریخ ۱۰ ژوئن مقدار ۱۰۰۰ بیت کوین به ارزش تقریبی ۷۰ میلیون دلار در بازار توسط ماینرها فروخته شد. چنین فروشی، هرچند ممکن است به دلیل شرایط غیرمنتظره یک رویداد ناگهانی باشد، اما تأثیر منفی بر نگرش سرمایهگذاران نسبت به بیت کوین دارد.
صندوقهای قابل معامله بیت کوین در بورس آمریکا (ETF) در همان روز شاهد خروج خالص ۶۵ میلیون دلاری بودند که اوضاع این ارز را وخیمتر کرد. در نتیجه، معاملهگران حدس زدند که این نهادها ممکن است مشکلات احتمالی آینده را پیشبینی کرده باشند. خروج خالص قابل توجه ۲۰۰ میلیون دلاری از ETFهای بیت کوین در ۱۱ ژوئن، درست قبل از رویدادهای کلان اقتصادی مهم، از جمله سخنرانی رئیس فدرال رزرو، جروم پاول پس از جلسه شورای پولی در ۱۲ ژوئن رخ داد.
آمار مثبت بازار مشتقات بیت کوین
در طی کاهش قیمت بیت کوین به ۶۶ هزار دلار، شاخص اصلی بازار مشتقات بیت کوین در برابر ریزش بیشتر مقاومت نشان داد. این نشاندهنده این است که معاملهگران به اهرمهای بالا وابسته نیستند. حق بیمه آتی بیت کوین، که تفاوت بین قراردادهای ماهانه بازارهای آتی و اسپات در صرافیهای استاندارد را اندازهگیری میکند، به طور کلی در بازه سالانه ۵ تا ۱۰ درصد را نشان میدهد.
حق بیمه دو ماهه آتی بیت کوین به طور مختصر به سطح ۱۰٪ در ۱۱ ژوئن رسید اما به سرعت به ۱۳٪ افزایش یافت. این بهبود نشاندهنده نشاندهنده نگرش محتاطانه و خوشبینانه در میان معاملهگران است. به ویژه از آنجا که نرخ بیمه پایه میتواند در دورههای صعودی بیش از ۴۰٪ افزایش یابد. در تصویر زیر شرایط بیت کوین در معاملات آپشن را مشاهده میکنید.
برای ارزیابی دقیق اینکه آیا تقاضا برای قراردادهای آتی بلند با اهرم، نشاندهنده نگرش کلی بازار است، باید تعادل بین تقاضا برای گزینههای خرید و فروش را تحلیل کرد. افزایش فعالیت گزینههای فروش معمولاً نشاندهنده تغییر دیدگاه در بازار به سمت رنج یا نزولی شدن بازار است.
هرچند دادههای ۱۰ و ۱۱ ژوئن همچنان نشاندهنده برتری حجم گزینههای خرید بود، نسبت گزینههای فروش به خرید به بالاترین سطح خود در دو هفته رسید. این نشاندهنده افزایش جزئی در تقاضا برای گزینههای فروش احتمالی است. با این حال، هم بازارهای آتی بیت کوین و هم بازار مشتقات و معاملات آپشن نشان میدهند که علیرغم ایجاد روند نزولی و نزدیک شدن بیت کوین به سطح ۶۶ هزار دلار، نگرش غالب همچنان خوشبینانه و صعودی است. این اتفاقات نشان میدهد که شرایط بیت کوین همچنان مثبت است و رسیدن آن به سطوح بالاتر تا ۷۲ هزار دلار همچنان ممکن است.